| View previous topic | View next topic |
| Author |
Message |
junjin

|
Posted: Wed Nov 18, 2009 16:35:08 Post subject: |
|
|
çok yazık oldu gerçekten 2 yıl öncenin şampiyonu kendine takım bulamıyo. mclaren olur gibi geliyodu ama mercedesle yollarını ayırmaları zaten tamamen bi ingiliz takımı olacağının göstergesiydi.schumi'den sonra epey bi darbe almıştı f1 zaten.,şimdi en sevilen pilot da olmadığına göre f1 kesinlikle acınacak hale geldi.başka bişey de söyleyemiyorum. gerçekten çok fena üzüldüm... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Ergün Member

|
|
| Back to top |
|
 |
Eren Member

|
Posted: Wed Nov 18, 2009 16:59:56 Post subject: |
|
|
Şampiyonluk için mücadele edemeyeceğimiz bir araçta olduktan sonra yarışmanın ne anlamı var ki?
Doğru karar, bir sene daha beklerim ama onun gerçek performansını tekrar görmek istiyorum.
Ayrıca Kimi'nin hiç seçeneği kalmamışken nasıl Mclaren'le anlaşmazlık yaşadığını anlayamıyorum eğer para konusunda anlaşamadıysalar çok sinir bozucu olur benim için.
Kimi F1'de olmalı ve şampiyonluk mücadelesi vermeli ama bugünlere kendi kendisini getirdi eğer bizim sevdiğimiz asla pes etmeyen kimi hala oralarda bir yerlerdeyse bir gün F1'de tekrar yarışır ve eski performansını yakalayabilir,1 sene çok uzun bir süre F1 için ve bu senenin boş geçecek olması çok sinirimi bozuyor,gerçekten hayal kırıklığına uğradım... |
|
| Back to top |
|
 |
Ergün Member

|
|
| Back to top |
|
 |
NeverGiveUP Member

|
Posted: Thu Nov 19, 2009 17:41:27 Post subject: |
|
|
kimi'nin mclarenle anlaşamamasının nedeni bazı sponsorluk anlaşmaları ve ralli meselesiymiş ama hiç kimse bunları dikkate almaz ve herkes herşeyi yine kiminin üzerine yıkar neymiş çok para istemiş ayrıca para istese de haklı yani adam bi marka sonuçta ama bunu anti kimicilere anlatmak mümkün olmaz diye düşünüyorum biz onun neler hissttiğini ve neler düşündüğünü anlıyoruz boşverelim başkalarının düşüncelerini kiminin bu karardan sonraki röpotajı trf1.net te yayınlandı paylaşayım:
Kimi Raikkonen İle Söyleşi - Yine Şampiyon Olmak İstiyorum!
Kimi, dün Formula 1'den bir sene ayrı kalmayı düşündüğünü öğrendik. Durum böyle mi?
Kimi Raikkonen: Evet, öyle görünüyor. Mclaren ile koşullarda anlaşamadım bu yüzden bir sene ara vermeye karar verdim.
Her zaman rekabetçi bir araca sahip olursan Formula 1'de kalacağını söyledin. Bunun 2010'da mümkün olmayacağını mı düşündün?
KR: Evet. Mclaren yarış kazanmak ve sürücüler şampiyonluğu mücadelesi için en iyi fırsatı teklif etti ve bu gerçekleşmeseydi bir senelik ara sonucu olacaktı. Ve dürüst olmak gerekirse eğer rekabetçi bir sürüş mümkün olursa 2011'de dönerim.
Bir senelik arada ne yaparsın? Ralli mi? Diğer yeteneklerini mi kullanacaksın?
KR: Henüz bilmiyorum. Rallilerde mücadeleye bakacağım. Yine rekabetçi bir araç sürmek istiyorum. Eğer olmazsa ailem ve arkadaşlarımla daha fazla zaman geçireceğim.
2011'de döneceğine nasıl ikna oldun? Bu Formula 1 kariyerinin sonu olabilir mi? Buna hazır mısın?
KR: Dediğim gibi, eğer rekabetçi bir takım mümkün olursa 2011'de döneceğim. Sadece rakamları arttırmak için yarışmayacağım. Bununla ilgilenmiyorum. Ancak o zamana daha çok var ve önümüzdeki aylarda neler olacağını göreceğiz.
Mclaren yolu Jenson Button ile anlaşmalarıyla kilitlendi. Onlarla görüşmelerin neden durdu?
KR: Menajerlerim Mclaren ile bir çok görüşme yaptılar. Ne yazıkki belli sorunlar çözülemedi. Son 3-4 gün içerisinde büyük ihtimalle bir çözüme ulaşılamayacağının farkına varmıştık.
Ya yeni Mercedes GP'ye geçiş konusunda ne düşünüyorsun? Brackley'e gidiş konusunda hislerin var mı?
KR: Hayır, Brawn GP ile görüşme olmadı. Onların Mercedes olmasıyla gelecek sene 2 Alman sürücüyle yarışacaklarını düşünüyorum.
Button'ın Mclaren'e geçmesi konusunda paranın adı çok anıldı ve aynı takımın senin isteklerini karşılamak istemediği yönünde haberler çıktı. Maaş konusunda pazarlıkta durumun neydi?
KR: Ben bugünlerde iyi bir sürücünün fark yapabileceğini düşünüyorum. Bu sezon gridin ne kadar yakın olduğuna bakarsanız, sürücü bir kaç salise fark bulabiliyorsa bu gridde çok fazla sıra kzandırabiliyordu. Bu kazanmak ve kaybetmek arasında büyük fark oluşturabilir.
2009, Formula 1'deki 9. sezonun oldu. İstediğine ulaştın mı? Ferrari'de yerine geçen Alonso, Ferrari'den sonra ayrılacağını söyledi çünkü Ferrari'den başka takıma geçişin geri adım olacağından bahsetti...
KR: Ben sürücüler şampiyonluğu hayalime ulaştım. Bir başka şampiyonluk daha kazanmak istiyorum nacak eğer rekabetçi bir aracım olursa bunu başarabilirim. Bu kadar basit. F1'deki günlerimden keyif aldım ve hâlâ tutkuluyum. Doğru koşullarda geri dönmeye çok istekliyim. Kapı açık. Bakalım gelecek ne getirecek. |
|
| Back to top |
|
 |
NeverGiveUP Member

|
Posted: Thu Nov 19, 2009 17:47:54 Post subject: |
|
|
kiminin menajeri steve robertson kimi hakkında:"Kimi'ye gelebielcek çok fazla takım yok. Çünkü Kimi dürüstçe, galibiyetler alacak bir araca sahip olması gerektiğini söylemişti. O para ile ilgilenmiyor."
"Şüphesiz para da işin bir parçası ama onun paraya ihtiyacı yok. O, yeteneğini gösterebileceği bir araç istiyor. Bu sene daha fazla yarış kazanamaması ve şampiyonluk mücadelesinde olamayaışı ile zaten bu sene çok büyük hayal kırıklığı yaşadı"
"9 yıl boyunca F1'de yer alan bir dünya şampiyonu iseniz mücadelelere ihtiyacınız olur. Ve Kimi için de bu mücadele, yarışlar ve şampiyonluklar kazanmaktır."demiş ve bizim düşüncelerimize tercüman olmuş |
|
| Back to top |
|
 |
junjin

|
Posted: Thu Nov 19, 2009 17:54:36 Post subject: Re: |
|
|
| NeverGiveUP wrote: | | kimi'nin mclarenle anlaşamamasının nedeni bazı sponsorluk anlaşmaları ve ralli meselesiymiş ama hiç kimse bunları dikkate almaz ve herkes herşeyi yine kiminin üzerine yıkar neymiş çok para istemiş ayrıca para istese de haklı yani adam bi marka sonuçta ama bunu anti kimicilere anlatmak mümkün olmaz diye düşünüyorum biz onun neler hissttiğini ve neler düşündüğünü anlıyoruz boşverelim başkalarının düşüncelerini . |
kesinlikle öyle. yani biz hiçkimsenin taraftarlarına sişz öylesiniz siz böylesiniz ya da sizin desteklediğiniz pilot şöyle birisi demiyoruz. sonra bişeyler söyeldikten sonra da gözümüzde Kimi'yi tanrılaştırmakla suçlanıyoruz. gerçekten f1'i böyle insanların izlememesi gerekiyo,sonuçta gerçekten bizden çok onlar takılıyolar bazı şeylere.sonucunda her zaman söylüyoruz, Kimi şu an f1'in en popüler adamı,en sevilen şampiyonu ve sponsorların tabiri caizse peşinden köpek gibi koştuğu tek adamdır. kazandığı para da bunların bi sonucudur.bütün bunlar da bu nefreti gayet iyi açıklıyo  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
DaMy

|
Posted: Sat Nov 21, 2009 00:09:43 Post subject: |
|
|
Zaten adamı ufaktan ufaktan soğutmuşlardı f1'den şimdi iyice koptu, ben hayatta inanmıyorum 2011'de geri dönüceğine. Massa, Hamilton gibi pilotların ve onların fanlarının bedduaları tuttu resmen. Massa göbek atmadıysa benim de adım Damla değil. Burnumdan soluyorum 2 gündür, hani elime padoktan biri geçse boğucam resmen _________________ * Kimi Raikkonen - The King of Spa. * |
|
| Back to top |
|
 |
NeverGiveUP Member

|
Posted: Wed Nov 25, 2009 14:35:57 Post subject: |
|
|
Raikkonen Citroen'le WRC'ye?
Automotor365.com sitesi, Kimi Raikkonen'in 2010 Dünya Rali Şampiyonası için Citroen ile ön anlaşma imzaladığını iddia etti.
Raikkonen'in Mclaren'le yarışma girişiminin başarısız olmasının ardından gözler Mercedes tarafına çevrildi ancak sitenin haberine göre Mercedes, Raikkonen'in para isteğini karşılama taraftarı değil ve Raikkonen en azından bir sene spordan ayrılacak.
Eğer bu gerçekleşirse ilk defa bir F1 şampiyonu WRC'de tam sezon yarışmış olacak ve Citroen de uzun zaman sonra Finlandiyalı bir sürücüye sahip olacak.
Bu arada Mercedes GP için açıklanan Nico Rosberg'in şampiyon babası Keke Rosberg, MTV3'e yaptığı açıklamada Raikkonen'in Mercedes'le F1'e devam etmek istemediğini, ayrılığı istediğini söyledi.
Bir başka haberde ise Raikkonen'in 2010'u boş geçirip 2011'de Red Bull'la Formula 1'e dönmeyi planladığı söylendi
trf1.net |
|
| Back to top |
|
 |
NeverGiveUP Member

|
Posted: Sat Nov 28, 2009 15:11:01 Post subject: |
|
|
Raikkonen, Citroen ile Anlaşmaya Çok Yakın
Kimi Raikkonen, 2010 sezonu için Formula 1'den Ralli Şampiyonas'na geçmeye çok yakın
WRC'nin resmi internet sayfası wrc.com, 30 yaşındaki Fin pilotun Citroen ile anlaşmaya oldukça yaklaştığının anlaşıldığını ve gelecek seneki takvimde 13 ayağın tamamında mücadele etmesinin beklendiği yazdı.
Habere göre eski Ferrari pilotuna yakın bir kaynak, resmi açıklamanın gelecek günlerde, bazı küçük ayrıntıların hallaedilmesinin ardından yapılacağını söyledi.
trf1.net
kimi cidden wrc yolcusu gibi ama ben nedense f1 den ayrılıp f1 e geçeceği için çok üzgün değilim ilk başlarda resmen hayat benim için durmuştu adeta yıkılmıştım ama bence kimi de yeni bir başlangıç yapmak istiyor wrc bence çok iyi bir başlangıç eğer oraya giderse inş mutlu olur artık kiminin yüzünün gülmesini istiyorum  |
|
| Back to top |
|
 |
Icemantogy Member

|
|
| Back to top |
|
 |
denise Member

|
Posted: Fri Dec 04, 2009 12:51:18 Post subject: |
|
|
Kimi'nin WRC'ye geçişi kesinleşti
F1 i bu şekilde bırakması kötü oldu ama zaten son yıllarda da pek tadı kalmadı skandallar, saçma kurallar saolsun. Ve eğer rallide de kendini kanıtlamak istiyosa tam zamanı, bi yerden tam zamanlı olarak başlaması gerekiyodu yani. Şimdi daha çok özgür olucak, yarışlara daha çok konsantre olup işin tanıtım kısmı F1 deki gibi fazla diil. Umarım rallide de iyi şeyler başarır.
Ayrıca Türkiye de 2010'da takvimde, yani yine izleyebilicez Kimi yi burda  |
|
| Back to top |
|
 |
junjin

|
Posted: Fri Dec 04, 2009 13:41:06 Post subject: Re: |
|
|
| denise wrote: | Kimi'nin WRC'ye geçişi kesinleşti
F1 i bu şekilde bırakması kötü oldu ama zaten son yıllarda da pek tadı kalmadı skandallar, saçma kurallar saolsun. Ve eğer rallide de kendini kanıtlamak istiyosa tam zamanı, bi yerden tam zamanlı olarak başlaması gerekiyodu yani. Şimdi daha çok özgür olucak, yarışlara daha çok konsantre olup işin tanıtım kısmı F1 deki gibi fazla diil. Umarım rallide de iyi şeyler başarır.
Ayrıca Türkiye de 2010'da takvimde, yani yine izleyebilicez Kimi yi burda  |
evet maalesef ama Kimi adına sevindim,sonlara doğru gerçekten sıkılmıştı,finlandiya rallisinde zaten oldukça mutlu görünüyodu.hayırlısı olsun ne diyelim.
bu konu kapandı kesinleşti tamm ama mercedes'in bi sözü vardı f1 için önemli bi isimle anlaşıcaz diye. şimdi o isim bana göre heidfield olamıcağına göre, schumi mi dönüyo acaba. gerçi schumi'nin de dönüp şu ortalıkta dolaşan yeni yetmelere dersini vermesini de istemiyo diilim hani  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
denise Member

|
Posted: Fri Dec 04, 2009 15:04:32 Post subject: |
|
|
Schumacher in dönmesine olasılık bile veremiyorum ben açıkçası, dönse de bütün itibarı yerle bir olur gibime geliyo Kolay diil sonuçta 4 sene geçtikten sonra, bi karting yapmakla olmuyo, geçen sene de şansı varken gelemedi Massa nın yerine.
Mecedes ten artık bi sürpriz fln gelmez heralde. Onlar Button ı kaybetmenin şokuyla takıma güçlü birini almayı çok istediler haliyle. Kimi de birinci seçenekleriydi ama o da olmayınca pek başka bi seçenekleri yok yani. Heidfeld olucak büyük ihtimal. Ona da pek sürpriz denmez
Kimi nin de Mercedes e gitmemesini anlıyorum. Brawn bu sezonun ilk bölümünde difüzör avantajıyla öne geçti, geri kalan kısmında pek bi üstünlükleri yoktu. Bi de üstüne aralarda lastik ısıtma problemi fln yaşadılar soğuk havalarda. Kimi de anca güvendiği bi araçla kalıcaktı sonuçta, Mercedes seneye ortalarda bitirirse şaşmamak lazım... |
|
| Back to top |
|
 |
NeverGiveUP Member

|
Posted: Sat Dec 05, 2009 16:30:40 Post subject: |
|
|
| ben de olayların kesinleşmesiyle rahatladım artık onemli olan kiminin orada mutlu olması zaten mutlu olamayacak olsa boyle bir karar vermezdi bu arada wrc hakkında pek bir bilgim yok benim eğer bileniniz varsa bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum seneye inş herşey çok güzel olacak |
|
| Back to top |
|
 |
nimrodel Member

|
Posted: Mon Dec 07, 2009 02:16:52 Post subject: Re: |
|
|
| NeverGiveUP wrote: | | ben de olayların kesinleşmesiyle rahatladım artık onemli olan kiminin orada mutlu olması zaten mutlu olamayacak olsa boyle bir karar vermezdi bu arada wrc hakkında pek bir bilgim yok benim eğer bileniniz varsa bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum seneye inş herşey çok güzel olacak |
benim de bilgim yok yeeeaa... f1 i bile kaç senede çözmüştüm.. pufff... onu geçtim türkiyede yayınlayan kanal var mı bu yarışları?  |
|
| Back to top |
|
 |
Eren Member

|
Posted: Mon Dec 07, 2009 15:39:39 Post subject: |
|
|
Canlı yayınlayan kanal yok ülkemizde.
Eurosporttada yarış akşamları özet şeklinde veriliyor.
Ayrıca eurosportun irc'yide verdiğini biliyorum. |
|
| Back to top |
|
 |
nimrodel Member

|
Posted: Tue Dec 08, 2009 01:28:52 Post subject: Re: |
|
|
| Eren wrote: | Canlı yayınlayan kanal yok ülkemizde.
Eurosporttada yarış akşamları özet şeklinde veriliyor.
Ayrıca eurosportun irc'yide verdiğini biliyorum. |
amaaaan yeeeeaaaaa... bu siteden sizlerden takip ederim ben artık. bizim bu kablolu da eurosport varmı onu bile bilmiorum... :/ neyse artık. benim hala anlamadığım citroen jr filan dedikleri ne. yani mesela gp2 gibi bişimi... kimi loeb' le filan mı yarışcak napcak.. bu wrc nası bişidir... f1 gibimidir.. 2-3 hafta da bir yarış mı olur. birbiribi geçmeler filan olmas mı.. uf bu ne ki yaaaa... çok sinirlendim bak...  |
|
| Back to top |
|
 |
Eren Member

|
Posted: Tue Dec 08, 2009 15:34:42 Post subject: |
|
|
Sanırım eurosportun anlaşması bitmiş,wrc için.
trf1'de Fatih Gülmez isimli üyenin yorumu;
Dsporda var sanırım. Eurosportun anlaşması bitmiş MotorsTV de yayınlanacak artık. Canlı yayın olmuyor günün özetini gece seyredebilirsiniz. Bazı yarışlarda canlı yayın denemeside olabilir ama kısıtlı olacaktır. TRF1.net den de takip edilebilir tabii ki.
Kimi,loeb ile aynı özellikte aracı kullanacak.
Sadece takımın ismi farklı olacak.(Performansı iyi olursa 2011'de esas takıma geçebilir.)
Parkurlar var ve sıra ile kalkış yapıyor sürücüler.
WRC'de F1 gibi yıllık takvime sahip.
Ayrıca kablolu tv'de eurosport var ama eurosport 2 yok. |
|
| Back to top |
|
 |
NeverGiveUP Member

|
Posted: Tue Dec 08, 2009 18:21:23 Post subject: |
|
|
off ya şu canlı yayın olayına çok sinirlendim nasıl olmaz wrcnin canlı yayını hadi canlı yayını geçtim takip edebileceğimiz doğru düzgün kanal bile belli değil 18 nisanda wrc türkiyedeymiş ama sınava denk geldiği için gidemeyeceğim bakalım seneye de türkiyede olmayacak büyük ihtimalle çünkü dönüşümlü yapıyorlar takvimi gerçi seneye kiminin nerde oacağı da belli değil offf offf bu belirsizlikler insanı çıldırtıyor  |
|
| Back to top |
|
 |
|