| View previous topic | View next topic |
| Author |
Message |
İcEmAn

|
|
| Back to top |
|
 |
Evrim

|
Posted: Sun Jul 04, 2010 19:53:37 Post subject: Re: |
|
|
ergün selam umarım girer ve görürsün ben gittim bu sene tosfed falan yeleğini gördüm onlarla mı gittin ? ben tosfedle giriyorum  |
|
| Back to top |
|
 |
Aysenur

|
Posted: Sun Jul 04, 2010 21:34:25 Post subject: Re: |
|
|
| İcEmAn wrote: | ağlama moduuuuu nasıl heyecanlanırdık yaa yarış öncesi gecelerde geceyarısına kadar antrenman sonuçlarına göre kimi kritiği yapardık xD |
evet..üzülürdük sevinirdik falan.. şaka gibi ama "hepsi geride kaldı"
mclarene hamiltonuyla, ferrariye alonsosuyla başarılar
özellikle alonsoyu gerçekten çok merak ediyorum şampiyon olabilcek mi falan
onun için kimiyi gönderdiler ya
ne diyim
ay busee ısrar ettin gel gel diye bak gece gece neler diyorum
ahh kimi ahhhhh
güya en kötü ihtimalle mclarene gider diyoduk. ha-ha! ....  |
|
| Back to top |
|
 |
İcEmAn

|
Posted: Sun Jul 04, 2010 21:56:48 Post subject: Re: |
|
|
| Aysenur wrote: | | İcEmAn wrote: | ağlama moduuuuu nasıl heyecanlanırdık yaa yarış öncesi gecelerde geceyarısına kadar antrenman sonuçlarına göre kimi kritiği yapardık xD |
evet..üzülürdük sevinirdik falan.. şaka gibi ama "hepsi geride kaldı"
mclarene hamiltonuyla, ferrariye alonsosuyla başarılar
özellikle alonsoyu gerçekten çok merak ediyorum şampiyon olabilcek mi falan
onun için kimiyi gönderdiler ya
ne diyim
ay busee ısrar ettin gel gel diye bak gece gece neler diyorum
ahh kimi ahhhhh
güya en kötü ihtimalle mclarene gider diyoduk. ha-ha! ....  |
benim için en iyi haber o olurdu....  _________________ [IMG=http://img338.imageshack.us/img338/3271/tmp5569ve3.th.jpg] |
|
| Back to top |
|
 |
Icemantogy Member

|
Posted: Sun Jul 18, 2010 11:30:41 Post subject: |
|
|
Raikkonen, Rallide Devam Etmeye Hazırlanıyor
Son çıkan haberlere göre Kimi Raikkonen, bu sene ilk senesini geçirdiği Dünya Ralli Şampiyonası'nda 2. sezon da devam etmek istiyor.
2007 Formula 1 dünya şampiyonu olan Raikkonen, bu sene başında Citroen ile ralliye geçiş yaptı ancak geçtiğimiz haftalarda sürekli olarak Raikkonen'in Formula 1'e dönebileceği haberleri basında yer aldı.
Bulgaristan'da konuşan Raikkonen "Formula 1'i özlemiyorum ve şu anda yaptığım işten keyif alıyorum."
"Gelecek sene ne yapacağıma henüz karar vermedim. Kısa süre içerisinde karar vermem gerekiyor, belki bu Finlandiya Rallisi'nden sonra olur." demişti.
Red Bull'dan bir kişi, Autosport'a yaptığı açıklamada Raikkonen'in yeni anlaşmaya hazır olduğunu söyledi.
Red Bull sözcüsü "Kimi'nin bu sezon başardıklarından dolayı çok memnunuz. O, Red Bull markası için çok iyi bir isim ve gelecek sene için anlaşmasını uzatmak istiyoruz. Bunun da mümkün olduğunu düşünüyorum." dedi.
Citroen Racing patronu Olivier Quesnel de Raikkonen'in gelecek sene devam edeceğine emin olduğunu söyledi.
Sebastien Loeb ise Raikkonen'in 2. sene devam etmesi halinde büyük avantaj sağlayacağını düşünüyor.
Loeb "Gelecek sene de olmalı çünkü bu sene adece öğreniyor. Bu sene rekabetçi olamaz ve eğer bırakırsa bir sene kaybetmiş olur. Eğer devam ederse bildiği rallilerde yarışacak." dedi ve gelecek sene herkesin S2000 araçlarıyla yarışlara benzer seviyede başlayacağını söyledi.
http://www.raikkonenbiggestfans.com/raikkonen-rallide-devam-etmeye-hazirlaniyor-t-1516.html#pid6869
|
 |
Dionysos Member

|
Posted: Fri Jul 23, 2010 06:43:23 Post subject: |
|
|
Raikkonen, Finlandiya Testinden Memnun
Kimi Raikkonen, gelecek hafta sonu yapılacak olan Finlandiya Rallisi öncesinde Finlandiya'da son testleri tamamladı.
30 yaşındaki Citroen Junior pilotu Raikkonen, Jyvaskyla yollarında 2 gün test yaptı. Raikkonen, WRC'de ilk yarışına geçen sene Grup N aracıyla Finlandiya'da katılmıştı.
Raikkonen "Testler çok iyi geçti ve Finlandiya Rallisi'ne başlamadan önce iyi deneyim kazandık. Geçen sene bu ralliye katılmış olmamın biraz faydası tabiki var ancak Dünya Ralli Şampiyonası aracı S2000 aracından çok önde ve tamamen farklı bir sürüş oluyor."
"İstediğimiz her şeyi test ettik ve bu hızlı ve teknik yollarda performans notu çıkarmaya hazırlanma konusunda faydalı oldu."
"Finlandiya Rallisi için sabırsızlanıyoruz Grand Prix sürücüsü olarak kendi evimde üst sınıfta yarışma fırsatım olmamıştı bu yüzden WRC ile çok heyecanlı olacak." dedi. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
duygu_91 Member
|
Posted: Sun Jul 25, 2010 19:10:42 Post subject: |
|
|
Açıkçası Kimi nin WRC e başarılı olmasını çok istiyorum,hatta daha da ileri gidip hem WRC de hem de F1 de şampiyon olan ilk sürücü olsun istiyorum, fakat her F1 yarışı başladığında, grid pozisyonlarını gösteren vesikalıkları geçerken ister istemez Kimi'nin vesikalığı arıyo gözlerim ve yarış esnasında Serhan ne zaman Kimi'den bahsetse böyle içimde bişeyler kıpraşıyo ve o eski günleri, Kimili günleri çok özlüyorum
Bu arada ben Duygu, daha önce aslında burada üyeydim, fakat sonra girmez oldum, şimdi yine burdayım, kopamıyorum
Herkese selam  |
|
| Back to top |
|
 |
Snowmann Member
|
Posted: Fri Jul 30, 2010 09:53:17 Post subject: |
|
|
Asfalt pistlerde şansı daha yüksek. Bu pistlerde 1.lik alırsa WRC'de kalmaya devam edeceğe benziyor çünkü Lanterna'da aldığı 2.lik'ten sonra seneye de devam edebilirim şeklinde açıklama yaptı. Benim için farketmez, Formula 1'i McLaren ve onun için izlerdim F1'i bıraktı bende F1'den soğudum. Kimi nerde ben orada  |
|
| Back to top |
|
 |
Dionysos Member

|
Posted: Fri Jul 30, 2010 10:32:06 Post subject: |
|
|
Hirvonen liderken kaza yaptı
Liderliği ele geçirdiği Finlandiya Rallisinin 4. etabında Mikko Hirvonen ağır bir kaza yaptı.
Ford pilotu, Petter Solberg'in 4 saniye önünde lider durumdaydı. Fakat Urria etabında bir zıplamanın ardından yere kötü bir şekilde indi. Bariyerlere çarptı ve birkaç takla atarak yarış dışı kaldı. Aracı ağır hasar alırken Hirvonen ve ko-pilotu Lehtinen yara almadan kurtuldular.
Bu kaza Solberg'i, Latvala'nın 3 saniye önünde liderliğe taşıdı. Solberg temkinli konuştu.
'Bu uzun bir ralli. Ben bir kahraman değil, dikkatli olmaya çalışıyorum. Aslında iyi bir şansımız var.'
Sebastien Loeb de sorunlar yaşadı. ön çamurluğunu değiştirmek zorunda kalan şampiyon pilot, liderin 9.4 saniye gerisinde 4. sırada yer alıyor. Loeb aracı sürmenin imkansız olduğunu söyledi.
'Burası çok hızlı ve aerodinami çok önemli.'
'Araba sürülemez halde. Her virajda ben dönmek isterken, araba düz gidiyor. Frenlere basarak dönmek zorunda kalıyorum. Arabayı sürmek imkansız. Bunun böyle olmasına gerçekten çok şaşırdım. İnanılmaz! Aracın tüm aero etkileri kayıp gibi.
5 etap sonrası son durum
1. Petter Solberg Citroen 35m34.7s
2. Jari - Matti Latvala Ford + 1.3s
3. Dani Sordo Citroen + 5.1s
4. Sebastien Ogier Citroen + 11.8s
5. Sebastien Loeb Citroen + 18.9s
6. Henning Solberg Ford + 23.0s
7. Matthew Wilson Ford + 1m04.5s
8. Kimi Raikkonen Citroen + 1m31.6s
9. Khalid Al Qassimi Ford + 1m38.6s
10. Juha Kankkunen Ford + 1m45.3s _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Dionysos Member

|
Posted: Fri Jul 30, 2010 18:57:30 Post subject: |
|
|
Citroen'in fabrika takımına terfi eden Sebastien Ogier günün sonunda kendisine 3. sırada yer buldu.Takım arkadaşı Sebastien Loeb ise liderin 32.0 sn gerisinde kalarak günü 4. sırada tamamlayabildi.
Sebastien Ogier'in terfisi ile Citroen Junior Takımı için yarışan Dani Sordo ise beklediği hızı aracında bulamayarak 5. sıraya geriledi.
Günün beklenmeyen olayları ise Ford aracı kullanan Mikko Hirvonen, Henning Solberg ve Khalid Al Qassimi'nin takla atarak yarış dışı kalmaları oldu.Mads Ostberg'in ise lastiği patladı.
4 kez Dünya Şampiyonu ve 8 yıllık aradan sonra ralliye geri dönen Juha Kankkunen günü 7. sırada tamamladı.
Yerel kahraman Kimi Raikkonen ise son etapta Juha Kankkunen'e yaklaşarak günü 8. sırada tamamladı. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Ergün Member

|
Posted: Fri Jul 30, 2010 20:42:36 Post subject: |
|
|
İyi akşamlar:) kimseler yok mu ya:)
Superleague Formula Nürburgring 2010 da çekildiğim fotoların bir kısmını flickr a ekledim içerisinde gerçekten çok güzel kareler var bakarsanız sevinirim:)
http://www.flickr.com/photos/ergunsimsek/
Daha fazla resim için face deki albümüme bakabilirsiniz:)) ya burada gerek Formula 1 de olsun gerek Superleague Formula da olsun neredeyse tanışmadığım pilot resim çekilmediğim pilot kalmadı ) _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Dionysos Member

|
Posted: Sat Jul 31, 2010 09:29:50 Post subject: |
|
|
Son günün ilk etabında Raikkonen yoldan çıktı ve 10 dk zaman kaybetti.Fun'ları sayesinde aracını tekrar yola soktular fakat kendi evinde puan alma şansını kaybetti 14 etap sonunda 37 sırada _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
NeverGiveUP Member

|
Posted: Sat Jul 31, 2010 15:27:29 Post subject: Re: |
|
|
| Dionysos wrote: | | Son günün ilk etabında Raikkonen yoldan çıktı ve 10 dk zaman kaybetti.Fun'ları sayesinde aracını tekrar yola soktular fakat kendi evinde puan alma şansını kaybetti 14 etap sonunda 37 sırada |
şansızlıklar birtürlü peşini bırakmıyor kiminin hem iyi götürdüğü bi yarışta hem de kendi evinde böyle bir şeyin başına gelmesi gerçekten üzücü  |
|
| Back to top |
|
 |
NeverGiveUP Member

|
|
| Back to top |
|
 |
Dionysos Member

|
Posted: Fri Aug 13, 2010 18:54:33 Post subject: Re: |
|
|
Teşekkürler;) _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
NeverGiveUP Member

|
Posted: Tue Aug 17, 2010 09:57:15 Post subject: |
|
|
Raikkonen Almanya Rallisi'ni Tamamlamayı İstiyor
Kimi Raikkonen asfalt zeminde gösterdiği umut verici performansı ile bu hafta yapılacak olan Almanya Rallisi'nde güçlü bir çıkış yapmayı hedefliyor.
Fin pilot yarıştığı ilk asfalt ralli olan Bulgaristan Rallisi'nde etkileyici bir çıkış yakalayıp ralliye 5. sırada devam ediyorken kaza yapmış, ralliyi 11. sırada tamamlamıştı.
Almanya Rallisi Citroen sürücüsü için yeni bir meydan okuma olmasına rağmen, Raikkonen öğrenme sürecini ilerletmekte istekli olduğunu belirtti.
2007 F1 Dünya Şampiyonu amacının her rallide olduğu gibi ralliyi bitirmek olduğunu söyledi.
"Tam olarak Almanya Rallisi'nde ki etapların nasıl olduğunu bilmiyorum, bildiğim tek şey etapların Bulgaristan Rallisi'nden farklı olduğu."
"F1'de her yarışta zemin büyük ölçüde birbirinden farklı değildir, sadece ufak değişiklikler vardır. Rallide ise her yarışta farklı bir zemin üzerindesiniz."
"Rallide değişkenler çok fazladır: Her kilometre her viraj birbirinden farklı. İşte bu yüzden tecrübe bu sporda bu kadar önemli."
"Bu yüzden tecrübe kazanmaya devam etmeliyim. Almanya Rallisi'nde en iyi yarışımızı çıkarmaya çalışacağız ama temkinli olup ralliyi tamamlayarak bu rallinin tamamını öğrenmek istediğimden de eminim."
"Herkes bana etapların karmaşık olduğunu söylüyor. Dolayısıyla dikkatli olmak zorundayız. Özellikle de yağmur yağarsa."
Almanya Rallisi'nde daha önce iki kez yarışan Raikkonen'in co-pilotu Kaj Lindstorm ise rallinin kendileri için zorlayıcı olacağını düşünüyor.
"Almanya Rallisi, Kimi'nin Citroen C4 WRC aracı ile asfalt zeminli 2. , katıldığı 9. WRC rallisi olacak."
"Almanya bizim için kolay olmayacak ama Bulgaristan'da çok iyiydik ve Finlandiya Rallisi'nde de gelişim kaydettik. Kimi'nin bu kadar kısa zamanda gösterdiği gelişimden çok memnunum. Bu kadar az tecrübe ile onun seviyesinde yarışan başka biri yok. Bu büyük bir başarı."
"Almanya Rallisi'nde öğrenmeye devam etmeliyiz. Yol notlarımıza daha çok çalışmalı ve sağlam bir sonuç almalıyız. Kimi'nin söylediği gibi daha fazla tecrübe kazanmalıyız."
trf1.net
kimi rallide hala bişeyler yapamadı diye söylenenlere kaj'ın söyledikleri ders olur umarım bu işin çok kolay olduğunu düşünüyorlar herhalde!! |
|
| Back to top |
|
 |
Dionysos Member

|
Posted: Fri Aug 20, 2010 18:47:54 Post subject: |
|
|
Raikkonen: "F1 Şansım Olmadığından Ralliye Geçmedim"
Kimi Raikkonen, 2011 senesinde ne yapacağı konusunda henüz net bir fikre sahip olmadığını açıkladı.
Fin sürücü, Ferrari ile anlaşmasının 1 sene erken bitirilmesinin ardından Red Bull desteği ile 2010'da Citroen adına rallide yarışmaya başlamıştı.
Fin sürücünün ralli anlaşması sadece 2010'u kapsıyor ve gelecek sene için özellikle Renault ile Formula 1'e geri döneceği yönünde söylentiler var.
Ama Turun Sanomat ile yaptığı söyleşide 30 yaşındaki Raikkonen, F1'de şansı olmadığı için ralliye geçmediğini belirtti.
Raikkonen: "(F1'de) hiç teklif almadığım gibi bir şey yok. Eğer şimdi orada olmak isteseydim eminim ki direksiyonda olacaktım"
"Ama bir anlamı yoktu, bu yüzden başka bir şey seçtim"
O zaman rallide kalma eğiliminde olup olmadığı sorusuna Raikkonen: "Göreceğiz. Yapılacak daha bir kaç şey var ve belki de hiç bir şey olmaz"
Söylentiler, Raikkonen'in 2011'de rallide kalacağı ama takım değiştireceği yönünde. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Dionysos Member

|
Posted: Fri Aug 20, 2010 18:50:10 Post subject: |
|
|
Almanya Rallisi ilk günün sonunda Fransız pilot Sebastien Loeb günün ilk etabında ele geçirdiği birinciliği devam ettirdi. Dünya Şampiyonu 8. galibiyetine doğru ilerlerken, takım arkadaşı Dani Sordo günün son etabında hızını arttırarak aralarındaki zaman farkını 9.5 saniyeye indirdi.
Sabah yapılan üç etabı lider olarak geçen Loeb, öğleden sonra ise etablardan birinde en hızlı isim olmayı başarmasına rağmen günü takım arkadaşı Dani Sordo'nun önünde tamamlamayı başardı.
Jari-Matti Latvala günü 3. sırada tamamlarken takım arkadaşı Mikko Hirvonen ise yerini Citroen'in genç pilotu Sebastien Ogier'e bırakarak günü 5. sırada tamamladı.
Sabah yaşadığı mekanik arızaya rağmen geri dönmeyi başaran Francois Duval ise günü takım arkadaşı M.Wilson'un 4.7 saiye önünde 6. sırada tamamladı.
Francois Duval - M.Wilson ve Kimi Raikkonen arasında ki mücadele günün en yakın mücadelelerinden biriydi. Aralarındaki zaman farkına bakıldığında yarın 6.'lık için zorlu bir mücadeleye girecekleri görülüyor.
Almanya Rallisi'ni zorlayıcı bulan Kimi Raikkonen ise günü 8. sırada tamamladı.
"Takvimdeki asfalt zeminli rallilerden en zor olan rallinin Almanya Rallisi olduğunu düşünüyordum ve tıpkı düşündüğüm gibi çıktı."
Raikkonen'in co-pilotu Kaj Lindstorm da Almanya Rallisi'nin kendileri için zorlayıcı olduğunu belirtti.
Kaj:" Fren noktalarını bulmakta biraz zorluk çekiyoruz. Bazen erken bazen ise tam olması gibi fren yapıyoruz. İkinci geçişimizde doğru noktaları bulsak bile bu sefer de parkurun zemini ilk sefere göre değişmiş oluyor."
"İkinci geçişimizde Kimi çok iyiydi. Kendine daha fazla güveniyordu ama zemin değişmeye başlamıştı ve yere tutunma seviyesinde yükselmeler ve alçalmalar meydana geliyordu. Yolda çamur ve küçük taşlar oldukça fazlaydı. Güvenlik kontrolü için araç parkura girince yolun tutuşu oldukça değişebiliyor."
1. Sebastien Loeb Citroen 1h18m52.5s
2. Dani Sordo Citroen + 9.5s
3. Jari-Matti Latvala Ford + 1m04.7s
4. Sebastien Ogier Citroen + 1m10.9s
5. Mikko Hirvonen Ford + 1m14.5s
6. Francois Duval Ford + 3m10.4s
7. Matthew Wilson Ford + 3m15.1s
8. Kimi Raikkonen Citroen + 3m22.8s
9. Petter Solberg Citroen + 4m47.7s
10. Ken Block Ford + 5m42.3s _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
NeverGiveUP Member

|
Posted: Mon Aug 23, 2010 09:10:18 Post subject: |
|
|
Raikkonen: "Muhtemelen F1'e Hiç Dönmeyeceğim"
Kimi Raikkonen, geçen günlerde yaptığı açıklamalarda çekimser yanıtlar verirken bu sefer F1'e dönüşü hakkında hiç de olumlu cümleler kurmadı.
Fin sürücü, 2010 senesinde ralliye sadece 1 senelik bir anlaşma ile adım attı. Bu yüzden 2011'de Formula 1'e dönme ihtimali her zaman gündemde kaldı.
Ama Fransız spor gazetesi L'Equipe'ye konuşan 30 yaşındaki Raikkonen, artık zamanın değiştiğini söyledi.
Raikkonen: "Ne olacak asla bilemezsiniz ama muhtemelen Formula 1'e hiç geri dönmeyeceğim."
"Yıllarca yaptığım bir şey bu. Birçok harika anım oldu. Şampiyonluk kazandım, ki her zaman istediğim şey buydu. Ama zaman değişti."
"Şimdi ralli yapıyorum ve hayatta Formula 1'in dışında birçok şey var."
Raikkonen ayrıca bir gün Le Mans'ta da yarışabileceğini ekledi.
Raikkonen: "Denemek isterim ama doğru takımı bulmanız gerek."
"Eğer kazanmak istiyorsanız sadece iki tane var: Peugeot ve Audi. Bir gün umarım bir fırsat doğacak."
trf1.net
sonunda kimi geleceğiyle ilgili konuşmaya başladı ve bence f1 e dönmemesi doğru karar olur çünkü f1 de her hafta farklı bi olay farklı bi entrika resmen pembe dizi izliyomuş gibi hissediyorum yarıştan sonra pilotların ve takımların açıklamalarını okuyunca herkes birbirinin arkasından bişeyler söylüyor ama rallideki ortam bence tam kimiye göre herkes arkadaş gibi ve hiç bir lüksü yok f1deki gibi pilotlar süperstar muamelesi görmüyolar |
|
| Back to top |
|
 |
Dionysos Member

|
Posted: Wed Aug 25, 2010 14:31:24 Post subject: |
|
|
Citroen, Raikkonen ile devam etmek istiyor
Citroen takım patronu Olivier Quesnel, gelecek sene Kimi Raikkonen'i Citroen Junior takımında tutmak istediğini belirtti.
'Kimi'den memnunuz ve seneye onunla olmak istiyoruz. Eğer bizimle devam etmeye karar verirse bizim için çok iyi olur.'
'Almanya'da ben de vardım, ama Kimi ile bu konu üzerine konuşmadık. Bazıları konuşmamızı bekliyordu ama bunu yapmadık.'
Raikkonen'nin gelecek sezon WRC'de kalmaya meyilli olduğu düşünülüyor. Bizzat kendisi 'Bu sezon gerçekten çok eğlendim ve bu sene elde ettiğim tecrübe ile seneye yarışmak isterim, fakat henüz hiçbir şey kesin değil.' demişti.
Quesnel, Almanya'da ancak 7. olabilen Raikkonen'nin sezonun diğer asfalt rallileri olan Fransa ve İspanya'da daha başarılı olacağını tahmin ettiğini belirtti.
'Bence bu rallilerde ilk 5'e girebilir.' _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|